Egér, a gyakori hivatlan vendég

Roppant idegesítő és kellemetlen a jelenléte az egér fajtáknak, különösképpen, ha házba vagy lakásba is beköltözik. Mindenbe belemásznak, az egerek mindent megrágnak, mindenhova odapiszkítanak. Nem csak azt rágják meg amit megesznek, de az egér hatalmas készleteket halmoz fel fészkében.

Nagyon szapora rágcsálók, az egerek évente több alkalommal is ellenek. Néhány hónap alatt akár több ezer egérrel is osztozhatunk a lakáson, ha nem foglalkozunk időben az egerek okozta problémával.

Egér fajták

Az egerek két fajtája szokott jellemzően problémát okozni, a házi és a mezei egértől kell tartani leginkább, hogy beköltöznek a lakásba. Vannak más egér fajták is, azonban jellemzően a házi és a mezei amely problémákat okoz. Beköltöznek akár a gipszkarton falba, vagy a plafonba és egész nap hallgathatjuk, ahogy az egerek kaparásznak, cincognak, jönnek mennek rohangásznak.

Borzalmas zavaró a jelenléte. Az egér ellen a leghatékonyabb megoldást az egérirtás jelenti. Nem olyan egyszerű űm kiírtani ezeket a kis rágcsálókat. Az egereket nehéz becsapni, és a fajtának megfelelő mérget is kell kihelyezni, ráadásul biztonságosan.

Egerek irtása

Képesek a teli méregzacskókat is elraktározni az egérfészekbe, és nem fogyasztanak belőle amíg van táplálékuk. Nagyon ügyesek, akrobatikus tehetségük van, a függőleges felületeken is képesek gond nélkül felmászni. Némelyik egérféle akár a plafonon is meg tud kapaszkodni, és ott közlekedni.

Az egér sokféle betegséget is terjesz, mindent levizel, mindenhol otthagyja ürülékét. Az egérürülék nagyjából rizsszem nagyságú, fekete kis henger. A vizeletével kombinálva igen csak jellegzetes egér-szaga van. Vigyázni kell velük, mert pillanatok alatt átveszik az uralmat a lakásban, elszaporodnak és nem lesz nyugtunk.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük