cím
cím
cím
cím
cím
cím

Programlehetőségek

Natura tó:

Natura tóA szálloda több mint 10 hektáros területéhez egy 1,8 hektáros tó is tartozik, mely igazi paradicsoma a horgászoknak és kitűnő szórakozási lehetőség mindenki másnak. A Natura Tó átlagos mélysége 150 cm. Nyáron, a tóban fürödni, tutajozni, vízi biciklizni, csónakázni lehet, télen várjuk a korcsolyázás szerelmeseit.

A tó egész környezete tökéletesen kiépített a strandolók, sétálók számára, stégek, és egy kiépített napozó terület is várja a pihenni vágyókat.

Vadászat

A Hotel Villa Natura csodálatos természeti fekvésének és a számtalan közeli erdőnek köszönhetően évek óta ad otthont kisebb-nagyobb vadásztársaságok számára. Szállodánk minden szükséges feltételt biztosít, melyet egy vadászházban keres a vendég, ilyenek:

  • természet közeli elhelyezkedés, ahol szinte együtt lélegezhetünk az élővilággal
  • kis méret, csendes, erdős fekvés (mindössze 15 db kényelmes, tágas és otthonos szoba)
  • fegyvertárolás megfelelő lehetősége
  • közös helyiség a vadászok számára - külön csizmamosóval felszerelt bejárat a szivarszobaként is használható vadászterembe
  • a vadászkutyák megfelelő elhelyezése – kertkapcsolattal és zárt kennellel rendelkező szobák.

Mindezeken túl azonban egy vadászházhoz képest a Villa Naturában lehetőség van a teljes személyzet nyújtotta kényelemre: exkluzív vacsorákra (akár előre egyeztetett menüvel), elvihető ételcsomag összeállításra, egy kis kényeztetésre – szaunára, pezsgőfürdőre, masszázsra.

Csoportok számára csomagajánlatainkból további kedvezményt biztosítunk.

Horgászat:

Szállodánk taván egész évben tilalmi időszak nélkül van lehetőség a horgászatra! Pecabolondokat külön horgászcsomaggal várjuk!

Horgászparadicsom

Egy valami biztosan elmondható a Villa Natura Hotelről: tőlünk horgászat kedvelő család, társaság még nem távozott elégedetlenül! A szálloda saját kéthektáros tava egész évben horgászható, tilalmi időszak nélkül, a tó pedig csodálatosan kialakított környezetben terül el. Padok, stégek, fák övezte árnyas beülők, kényelmesen kialakított vízpart és tökéletesen tiszta, igényes környezet várja a pecásokat, sporthorgászokat. Miközben a család többi része íjászkodik, kirándul, biciklizik, csónakázik, kenuzik, hintázik, csúszdázik, napozik, korcsolyázik, hógolyózik, a tóban pancsol, odabenn szaunázik, pezsgőfürdőzik, vagy éppen a zalakarosi fürdőben lubickol, a horgászat szerelmesei egész évben a tóparton tölthetik az időt. Hűvösebb hónapokban teával vagy forralt borral melegítjük őket.

Olvassa el a Natura horgászat részleteit és amennyiben elnyerte tetszését foglalja nagy hohoho horgász csomagunkat – keresse a csomagajánlatok menüpont alatt, vagy hívja kollégáinkat!

HORGÁSZAT A HOTEL VILLA NATURA VENDÉGEI SZÁMÁRA – NATURA-TÓ :

Minden horgász 2 bottal és botonként egy horoggal felszerelt szerelékkel horgászhat, tetszés szerinti módszerrel, fenekezés és úszózás.

Csukára és süllőre ajánlott a pergetés. A horgásznak kötelező felszerelése a horogszabadító és merítő szák. Ha ez nincs, akkor a recepción örömmel adunk. Haltartó-szák vagy bármilyen más haltartó, halfelfűző karabin stb.. nem használható, mivel a halakat a fotózás után azonnal vissza kell engedni. Pontymatrac használata ajánlott. Távirányítós etetőhajó használata engedélyezett.

A Hotel Villa Natura mellett 50 méterre gyönyörű természeti környezetben elhelyezkedő, 2 hektáros Natura-tó őshonos halfajokban gazdag vize nagyszerű élményeket tartogat horgászvendégeinknek. Nyugodt, mondhatni exkluzív horgászkörülményeket biztosítunk azáltal, hogy a Natura-tó kizárólag a hotelvendégeket szolgálja, őket viszont egész évben, tilalmi idő nélkül. Legyen szó akár klasszikus, partról vagy csónakból történő pecázásról, akár az ínyenceknek való lékhorgászatról, tavunk és kapcsolódó szolgáltatásaink minden igényt kielégítenek.

A Hotel Villa Natura és a hozzá tartozó Natura-tó egy 10 hektáros őshonos területen a természet ölelésében helyezkedik el Zalakaros és Garabonc község határában. A festői környezetben elterülő Hotel Villa Natura a fürdőjéről híres Zalakarostól 1 percre, míg Keszthelytől valamint Hévíztől alig 30 km-re található.

Célunk a természetes környezet, táj, a növény és állatvilág megőrzése a Natura-tó körül, ami már a hotel építésekor is szempont volt és ma is az.
A tó átlagmélysége 1,5 méter, a parti zónát sás, néhol nád illetve gyékény valamint fák és cserjék borítják. A területet körülbelül 400 méteren az Orosztonyi-patak határolja, ami egyben a Natura-tó folyamatos vízellátását is biztosítja. A Kis-Balaton közvetlen közelsége miatt a madár és állatvilág nagyon gazdag. Az év különböző évszakaiban ez a csodálatos állatvilág megfigyelhető a Natura-tó környékén is. A nap bármelyik szakában, beleértve az éjszakát is, lepkék, bogarak, vízi-, énekes- és ragadozó madarak, denevérek, rókák, őzek, szarvasok jelenléte teszi még felemelőbbé a horgászást.

A Natura-tó lényegesen eltér az átlagos, napijeggyel horgászható tavaktól, ahol a horgászok egymástól méterekre ülve, órájukat lesik, mikor jár le a napijegyük, mit tarthatnak meg, vagy mit dobjanak vissza, bojlizhatnak-e vagy sem, miközben próbálnak egy kicsit kikapcsolódni.
Célunk felejthetetlen élményt szerezni! Vendégeinknek ne kelljen foglalkozniuk engedéllyel, tilalmi idővel, hanem egyszerűen a csodálatos természeti környezetben zavartalanul hódolhassanak kedvtelésüknek, előtte és utána pedig jól érezzék magukat kényelmes szobáinkban, egyék-igyák étel- és italkülönlegességeinket, élvezzék egyéb programjainkat.
A tó fő állományalkotói a tükörponty, nyurgaponty, valamint jelentős mennyiségű csuka és süllő található.

Jellemző a csuka és süllő állományra, hogy megfogásuk a nyári időszakban sem tűnik lehetetlen vállalkozásnak. Gyakoriak voltak 2010 nyarán a pergetővel kifogott 2 kg feletti süllők és ennél jóval nagyobb csukák. A pontyok átlagsúlya 2,5-3 kg közötti, de fogtak már a tóban 100 cm közeli nyurgapontyot is. A 2011 nyarán az esős időben 3 és 9 kg-os pontyokat fogtak, és rengeteg 1/2 kg-os kárászt. A fenti nagyobb termetű halakon kívül természetesen élnek még kisebb, különféle békés természetű és ragadozó halak is a tóban, mint például a sügér, mint könnyen fogható sporthal. Képviseltetik magukat a keszeg-félék is, csaknem összes válfajukkal. Ezeken kívül jelentős még a kárász és a compó is.

Mivel a Natura-tó halállománya nincs mesterségesen etetve, csakis a vízben megtalálható és a partról behulló rovarok és egyéb élőlények táplálják a halakat, így fogás nélkül távozni szinte lehetetlen. ( Beetetni természetesen szabad, bár itt a pontyok szinte állandóan mozognak, így nem feltétlenül szükséges. )
A kifogott halakat vissza kell engedni! Fényképezésre célszerű készülni, vagy a Hotel Villa Natura portáján lehet kérni ingyenes fotózást. A Hotel Villa Natura és a Natura-tó természetes környezetének megőrzése érdekében a vezetőség nagy hangsúlyt fektet a tisztaságra. Vendégeink ezért mindig maguktól összegyűjtik a horgászás közben keletkező hulladékot, beleértve a levágott zsinórdaraboktól a cigaretta csikken keresztül az ételmaradékig mindent és a kihelyezett gyűjtőkbe teszik.

A Natura-tó vizén bevált horgász módszerek

1. Rablóhalak horgászata küszíváson
A nyár elejének, a május-júniusi idoszaknak a legjobb horgászati lehetoségét a küszök, más néven snecik ívása adja. Partközelben, a belógó fuzgyökereken ezrével, ívó apró halak terített asztalt jelentenek minden ragadozónak. A Natura-tó déli partján bizonyos helyeken ilyenkor forr a víz, rablást rablás követ, és egy ügyes horgász rövid ido alatt csukát, süllot és néha akár harcsát is zsákmányolhat. A küszíváson több módszerrel is lehet horgászni, lehet pergetni, úszózni, sot akár fenekezni is. A pergetéshez kiválasztott mucsali méretében hasonlítson az ívó küszök méretéhez. Partról és csónakból egyaránt sikeres lehet a horgászat.
Felszerelés: pergetéshez minimum 40-80 g dobósúlyú bot, fonott zsinór. Úszózáshoz, fenekezéshez hasonló bot, legalább 0,35-0,40-es monofil zsinórral.
Csali: mucsalik, sneci.

2. Keszegezés
Tavasztól oszig alkalmazható horgászati módszer. A Natura-tó sekélyebb vizében (a tó tápláló befolyásánál) elsosorban úszóval és matchbottal lehet jót keszegezni. Itt feltétlenül szükséges a felszerelés erejét úgy méretezni, hogy gyakori vendég lehet a ponty is. A mélyebb vizeken is érdemes próbálkozni.

Felszerelés: matchbot. esetleg más hosszú és könnyu teleszkópos bot vékony 0.12-0,16-os zsinór, úszó, etetoanyag.
Csali: konzervkukorica, csonti, giliszta.

3. Süllőzés
Esti Süllőzés: Elsősorban a nyári és őszi hónapokban alkalmazható, esti, éjszakai horgászati program. Főleg fenekező felszereléssel alkalmazható eredményesen. Felszerelés: aránylag kis csúszóólommal és egy horoggal szerelt fenekező, 0,25-0,30-as zsinórral. Fontos segédeszköz a világító kapásjelző. Csali: hal, halszelet. Hajnali süllőzés: Elsősorban a nyári hónapokban alkalmazható, kora reggeli, hajnali horgászati program. A legtöbb kapás a hajnali szürkületben várható. Érdemes kipróbálni csónakból is, a fenéken lassan vonszolva a csalit. Felszerelés: aránylag kis csúszó- vagy végólommal és egy horoggal szerelt fenekező, 0,25-0,30-as zsinórral. A bot spiccének elég érzékenynek kell lennie a kapás jelzéséhez, akár feederbottal is érdemes próbálkozni. Csali: hal, halszelet.

4. Compózás a tavon
 Elsősorban nyári horgászati program. A Natura-tó sekély vízterei kiváló élőhelyet nyújtanak a compóknak, és az utolsó év fogásai igazolják, hogy a compóállomány szépen alakult a tóban. Mindenképpen célszerű könnyű, feltolós úszóval, esetleg waglerral próbálkozni. A felszerelés erejét úgy kell megválasztani, hogy a kiló feletti compók sem ritkák. Felszerelés: könnyű, 1,5 librás pontyozóbot, esetleg erősebb match, 0,18-022-es zsinór, feltolós úszó. Csali: konzervkukorica, giliszta.

5. Bojlis pontyozás a tavon
Elsősorban nyári, főleg éjszakai horgászati módszer, hátránya, hogy legalább 3 napos szoktató etetést igényel. A bojlizás legnagyobb nehézségét a szél okozza, ezért célszerű az uralkodó széliránytól védett helyet választani.
Felszerelés: speciális, 2,5-3 librás pontyozó bot, nyeletőfékes orsó, 0,30-0,40-es monofil fozsinór.
Csali: etetőanyaggal megegyező ízesítésű bojli.

6. Őszi csukázás
A jellemzően őszi horgászati program legjobb idoszaka az évszak vége, amikor a csukák a sekély vizekből a tó mélyebb vizeibe húzódnak. Az eredményes horgászathoz szinte elengedhetetlen a napsütés. A horgászmódszerek közül elsősorban a klasszikus úszózás és a pergetés ajánlható.
Felszerelés: pergetéshez könnyű, de erős bot, kb. 50-60 g dobósúlyú, és természetesen fonott zsinór. Úszózáshoz szinte bármilyen bot megfelel, és elég a monofil zsinór. Mindkét módszernek fontos kelléke a drótelőke.
Csali: támolygó villantók, élő hal (kárász, vörösszárnyú).

7. Téli horgászat
A téli hónapokban a Natura-tó általában nem, vagy csak rövid időre fagy be teljesen. Amikor tiszta a víz, a gumihalas süllőzésnek van fő szezonja; a legjobb időszak a január vége és február. A süllők ilyenkorra már elsősorban a gödrös területeken, a törések mentén tartózkodnak. Mindkét módszer elsosőrban fagymentes, derült napsütéses időben ígér sikereket.
Felszerelés: 30-60 g, 40-80 g dobósúlyú bot, fonott zsinór.
Csali: különböző műcsalik.

8. Lékhorgászat
A téli időszakban a Natura-tó jegén üzhető, kellemes, társas horgászati program. Elsősorban a mélyebb vízen érdemes próbálkozni, közel a tó kifolyó pontjához. A jégről történő horgászat számos veszélyforrást rejthet, ezért soha ne próbálkozzunk vele egyedül! A csuka mellett gyakran elofordul a süllő is, sőt könnyű spiccbottal remek szórakozás a lékből keszegezés, aminek további előnye, hogy csalihalat sem kell magunkkal cipelnünk.
Felszerelés: rövid, erős bot, akár egy kétrészes bot alsó tagja is megfelel, úszó, drótelőke. A keszegezéshez könnyű spiccbot, kis úszó és etetőanyag.
Csali: csukázáshoz kárász, vörösszárnyú, keszegezéshez csonti.

Nordic walking:

A nordic walking a világ egyik legegyszerűbb sportja és legjobb módja az egészség megőrzésének és a szabadidő kellemes eltöltésének. Két bot, egy kevés technikai tudás és irány a természet! Számos pozitív hatása mellett, – mint az állóképesség növelése, az izomzat fejlesztése és a vérkeringés serkentése- hozzájárul a LELKI HARMÓNIA megóvásához is, hiszen az ülő munka, a folyamatos STRESSZ és a mozgáshiányos életmód nyomot hagy nemcsak a testi, hanem a lelki egyensúlyunkon is. Sportoljon Ön is festői környezetben! A Villa Natura és a hozzá tartozó Natura-tó egy 10 hektáros őshonos területen a természet ölelésében helyezkedik el Zalakaros és Garabonc község határában. Hotelünk örömmel biztosít Nordic Walking botokat azoknak, akik először szeretnék kipróbálni ezt az egészségmegőrző tevékenységet, illetve mindenféle szabadban történő mozgást, pihenést szívesen támogat területén.

Gyermekjátékok:

Kültéri játszótér homokozóval, hintával, rovarmegfigyelő készlet, lepkeháló, ütős játékok, építőkocka, mentőmellény (tutajozáshoz, csónakázáshoz, vízi biciklizéshez), labdák, társasjátékok, mesekönyvek, színes ceruza, aszfaltkréta

Játékok az egész családnak: társasjátékok, íjak, nordic walking botok, kártyák, könyvek

Íjászkodás:

A tóparton kiváló program az íjászkodás gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt

Kerékpárkölcsönzés, kerékpártúrák:

Zalakarosi és balatoni útvonalakon szervezett túrák várják azokat a vendégeinket, akik szabadidejüket aktívan kívánják eltölteni. Elindulhatnak vendégeink egyéni, saját szervezésben, de akár szervezett túrán is vehetnek részt. A Yanko’s Bike Team Magyarországon az első olyan KERÉKPÁROS CSAPAT, amely megfelelő infrastruktúrával a háta mögött kerékpártúrák teljes körű szervezését végzi Zalakaroson és a Balaton régióban. Szervezett túrái kitűnő kikapcsolódást nyújtanak szabadidejüket aktívan eltölteni vágyó vendégeinknek.

kerekparozasKerékpárútvonalak Zalakaros környékén:

1. Kis-Balaton körül (30 km)

2. Zalakaros – Zalakomár – Bivalyrezervátum – Balatonmagyaród – Kányavári-sziget – Zalavár – Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc – Zalakaros

3. Nagykanizsa felé: Zalakaros – Galambok – Nagyrécse – Nagykanizsa – Gelse – Kilimán – Orosztony – Zalaszabar – Nagyrada – Garabonc – Zalakaros

4. Somogyi dombok felé: Zalakaros – Galambok – Zalaszentjakab – Miháld – Pat – Inke – Iharosberény – Nagykanizsa – Nagyrécse – Galambok – Zalakaros

Hotelünkben kerékpárok kölcsönzése biztosított.

Egyéb lehetőségek:

  • asztali tenisz
  • wifi

Programok a környéken

Zalakarosi programokért, rendezvényekért, továbbá a nyári fesztiválsorozat programjaiért kattintson ide: http://www.zalakaros.hu/programok-rendezvenyek/ 

Zalakarosi kilátó látogatás: Zalakaros legmagasabb pontján található a csodálatos panorámát nyújtó kilátó, nem csak kellemes sétaútvonal, de egy remek borozó-étteremben is kipihenhetjük a kilátó lábánál fáradalmainkat.

Gasztronómia: Zalakaroson több kemencés specialitást és házias ételkülönlegességet tálaló éttermet, pincét is találunk, csak úgy mint cukrászdát, sőt kézműves fagylaltozót is.

Dottó kisvasút: kihagyhatatlan program, járja be kisvasúttal Zalakaros legszebb részeit, miközben idegenvezető mutatja be a látnivalókat. Indulás: Minden nap Gyógyfürdő tér 10:30, 14:25, 15:30, 16:20, 17:15, 18:10, 19:05, 20:00

Kertmozi: különleges program akár családdal akár romantikus esti programként párjával egy kertmozi! A városi park középpontjában található kertmozi egész nyáron a legújabb filmekkel várja vendégeit.

Segway túrák: A segway első olyan önegyensúlyozó közlekedési eszköz, amelyet arra terveztek, hogy bárhová elvigyen. Lehetőséget ad arra, hogy gyorsabban közlekedj és a közlekedés igazi szórakozás lesz számodra. A Segway azért fantasztikus, mert függőleges helyzetben tud maradni, amikor előredől a vezető, bár csak két kereke van. Sok technológiai érdekességet sűrítettek bele, ezt azonban észre sem venni. Se gáz se fék, csak testbeszéddel irányítja a „sofőr”.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park: A természet hihetetlen sokszínűsége jellemzi a Nemzeti Parkot, ahol a madárrezervátumtól, a hatalmas lápos területekig megannyi érdekes látnivalót találhat a látogató.       

Kápolnapuszta- Kányavári sziget: A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyetlen szabadon látogatható területe. A szigetre egy csodálatos hármas fahídon lehet átmenni. Itt közel két kilométer hosszú sétaút található, mely a Kis-Balaton madárvilágának bemutatására törekszik.

Kis-Balaton Állatsimogató: A Kis-Balatonnál, a Kányavári sziget bejáratánál található állatsimogatóban lovak, nyulak, kecskék, szamarak, pónik, mangalicák és még sok más állat várja az érdeklődőket.

Kápolnapuszta- Bivalyrezervátum: A telep a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központ

Keszthely: A Villa Naturatól kb. 20 perces autóútra fekszik a Balaton csodálatos fővárosa Keszthely. A történelmi város csodálatos felújított sétáló és bevásárló utcával, leghíresebb nevezetességével a Festetics Kastéllyal és számos látnivalóval várja a látogatókat. Rengeteg érdekes múzeum is található a városban mint pl. a marcipán, a terror, a modellvasút vagy a babamúzeum. Kávéházak, teraszok, éttermek sokasága ékesíti a gyönyörű Balaton parti várost, a plusz kalóriák elégetésére pedig kiváló program egy kiadós séta a mólón a naplementében.

Ajándékozzon!

Bármely ajánlatunk
utalvány formájában is elérhető!

Részletek

Ajándékozzon!

Bármely ajánlatunk
utalvány formájában is elérhető!

Részletek